Tillväxtjournalen
PC PAL

Kontakta support

Kontakta Tillväxtjournalens support på:
support@growthxp.com

Vanliga frågor

Hur kan man få en fullständig bild av alla besök?

Det finns fyra sätt att titta på besök:

1. Tidslinjen
    En tidslinje där alla besök från födelse och framåt är utmarkerade visas alltid överst på varje sida. I tidslinjen kan man navigera mellan besöken genom att klicka på besöksmarkeringarna.
  2. Besökslistan
    När många besök är sparade under en kort tidsperiod kan det vara enklare att välja önskat besök ur besökslistans rullmeny som öppnas från besöksnavigatorn under tidslinjen. Listan visar information om besöken såsom besöksdatum, patientens ålder, längd, vikt och mätplats.
  3. Utskrivningsbara listor
    Genom att trycka på den blå halvmånen på höger sida av skärmen öppnas grafpanelen. I grafpanelen finns gruppen Listor där man kan välja den önskade listtypen att titta på eller skriva ut som en rapport.
  4. Graföversikt
    På skärmen Tillväxtkurva visas tillväxtkurvor och andra intressanta grafer och dessa kan med fördel användas för att se över besöksdata. Besöksdata illustreras med hjälp av linjer och punkter på graferna och de kan också skrivas ut.
Hur registreras ny patientdata?

Använd Patientdata skärmarna till vänster i trädstrukturen för att välja den relevanta inmatningsskärmen för patientregistreringen. Alla skärmar har fält för inmatning av olika typer av information, följande skärmar finns att välja mellan:

• Patient
  • Födelse
  • Föräldrar

Besökssdata kan registreras på besöksdataskärmarna under:

• Mätningar
  • Pubertet

Besöksdata kan endast läggas in om ett besöksdatum är registrerat. Ett besöksdatum kan registreras genom att:

• Klicka “Nytt besök” knappen I verktygsmenyn
  • Välja {Nytt besök} från {Arkiv} menyn
  • Använda det förinställda kortkommandot på tangentbordet Ctrl + F5
Hur får jag inloggningsuppgifter till Tillväxtjournalen Pro?

Varje Tillväxtjournalen installation har en systemadministratör som är ansvarig för att ge ut och underhålla alla användarkonton. Administratören är den som registrerar dig som användare och ger din inloggningsuppgifter som består av användarnamn och lösenord.

Hur skriver jag ut en tillväxtkurva?

En tillväxtkurva skrivs ut i tre steg:

• Ladda patienten vars data du vill visa på grafen.
  • Öppna grafpanelen till höger genom att klicka på den blå halvmånen och välj kurva genom att klicka på en av bilderna.
  • Tryck på “skriv ut” ikonen I verktygsmenyn eller högerklicka och välj skriv ut från menyn.
Hur beräknar jag BMI?

BMI och andra beräkningar görs automatiskt när den nödvändiga informationen finns inlagd i applikationen. För att se BMI gå till Mätningar i Trädmenyn eller öppna en BMI kurva.

Hur beräknar jag patientens tillväxthastighet?

Tillväxthastigheter beräknas automatiskt och visas på skärmen för Beräknade värden som nås från Trädmenyn.

Kan Tillväxtjournalen integreras I vårt befintliga elektroniska journalsystem?

Vi erbjuder tre olika möjligheter till integrering. De första två är Tillväxtjournalen Pro och Tillväxtjournalen Pro Viewer, dessa kan öppnas från ert elektroniska journalsystem genom ett automatiskt inloggningssystem. Tillväxtjournalen Pro Viewer hämtar data från huvudjournalen medan Tillväxtjournalen Pro sparar data i en egen databas. Det tredje alternativet är vår Komponent för tillväxtkurvor som är särskilt designad för att lätt kunna integreras i ett journalsystem. Kontakta oss för att diskutera vad som skulle passa era behov och er nuvarande applikation bäst.

Hur kan jag ladda ner en demoversion av Tillväxtjournalen?

Ni kan ladda ner en demo av Tillväxtjournalen Lite direkt från vår hemsida.
Gå till Demo sektionen på hemsidan och fyll i formuläret, när ni klickar på "Ladda ner" tar det bara ett ögonblick innan den automatiska nedladdningen startar.

Vilka inställningar kan jag själv konfigurera när jag öppnar en tillväxtkurva?

Det finns många olika inställningar som kan slås på eller av för att anpassa tillväxtkurvans utseende efter användarens önskemål:

• Visa dagslinje
  • Visa tidsaxel med händelser
  • Rita ut linje mellan mätvärden
  • Dölj patientens identitet
  • Dölj patientdata
  • Visa korrigerad ålder
  • Visa skelettålder
  • Visa pubertetsutveckling
  • Visa medelföräldralängd och föräldrarnas längder
  • Ändra åldersintervall 0-1 år eller 0-20 år
  • Ändra referenstyp Percentiler eller SD.
Kan jag använda tillväxtjournalen för att visualisera tillväxt även efter 18/20 år?

De vanliga svenska kurvorna har fasta layouter som ofta är begränsade till 18 år. Alla grafer i de två grupperna "Mätvärden" och "Beräknade värden" anpassar åldersskalan automatiskt om det finns data efter 20 års ålder. Skalan visar då 5–25 år, eller 10–30 år tex. Det kan vara användbart för tex bmi som man kan vilja följa även efter tonåren.

Om Tillväxtjournalen

Subscribe to our Newsletters

Tillväxtjournalen i hela världen

Tillväxtjournalens versioner

Kontakta oss

• Frankrike: +33 953 21 44 00
  • USA: Avgiftsfritt +1 877 469 7272
  • Sverige: 08-724 44 00

Connect

Facebook